Biografia

Em dic Xavier Marcelino, sóc geòleg de formació i, actualment, donc classes de Tecnologia a l'ESO.

Vaig viure intensament la paleontologia col·laborant en el "Institut de Paleontologia Miquel Crusafont", i també vaig aprendre a fer làmines primes amb Jaume Ques a la UAB, mentre era un estudiant de geologia.

El meu periple professional es va iniciar donant tallers de minerals i roques i visites guiades al Museu de Geologia de Barcelona. Va continuar en l'Obra Civil, muntant xarxes de monitoratge. Vaig treballar en temes ambientals, de seguretat i salut, vaig ser freelance i vaig treballar redactant memòries tècniques per a l'obtenció d'ajuts públics per a projectes d'R + D + I. I avui, torno a punt de partida: la docència. En realitat, sempre vaig ser un formador, el que passa és que ara em paguen per fer aquesta tasca a temps complet.

Vaig viure a Holanda (6 mesos), vaig treballar a Riad (Aràbia Saudita) 3 mesos i altres 3 els vaig passar a Xile, buscant feina en el ram de la mineria i l'Obra Civil.

M'agrada molt la ciència bàsica, els temes constructius i ambientals. Vaig intentar viure de la gestió de l'R + D (amb cursos de la WIPO  inclosos).

En aquest llarg camí he realitzat tasques molt diverses, he vist què demanda el mercat laboral, com es treballa en molts llocs diferents; en resum, he vist el mercat laboral on aniran a parar dintre de no gaires anys els adolescents que tinc avui a classe. Bé, no serà el mateix mercat, serà diferent, però amb molts punts en comú amb el que jo he viscut. La pregunta que em faig és: Què els puc aportar, dins de l'assignatura que dono, als meus alumnes (que els serveixi per al seu futur)? 

Formació reglada

§ Llicenciat en Geologia (UAB).

§ Postgrau en Aigües Subterrànies- 37è. CIHS (FCIHS & UPC).

§ MBA (La Salle School of Economy).

§ "Máster en Educación Secundaria" (UNIR).

§ Curs de Scratch (ESEC).

§ B2 en Anglès (Cambridge English).

§ "Inspiring Leadership through Emotional Intelligence" (Coursera, Case Western Reserve University).

§ Curs de Geologia de la Vall  d'Aran (Escola de Mines de Manresa).

§ Curs de Geologia del Berguedà (Escola de Mines de Manresa).

Experiència docent

§ Tallers de minerals i roques (Museu de Geologia de Barcelona).

§ Visites guiades (Museu de Geologia de Barcelona).

§ IES Arraona (Sabadell). Curs 2017-18. Període de pràctiques.

§ IES Can Mas (Ripollet). Curs 2018-19. Tecnologia.

§ INS Sentmenat. Curs (amb pandemia inclosa) 2019-20. Tecnologia.


Perfils Professionals